Så kan du skicka blommor till bröllop

Gäster som inte komma på bröllopsfesten kan uppvakta brudparet genom att skicka blommor eller andra presenter. Så här kan du skicka blommor till bröllop – och andra festliga tillfällen.

Blombud till dörren

I Sverige finns två stora aktörer som erbjuder blombud över hela Sverige. Sker beställning på förmiddagen kan leverans ske redan samma dag. På hemsidan går det att se utbud och priser samt lägga beställning. Hos dessa aktörer går det även att komplettera med exempelvis:

  • Chokladask
  • Triss
  • Nallebjörn
  • Kort

Att beställa bud är det enklaste sättet att skicka blommor til bröllop. Detta utifrån att beställning kan ske samma dag, att buketterna skapas av proffsiga florister samt leverans sker direkt till festen.

Dessutom finns ofta färdiga buketter som just är anpassade för specifika tillfällen i livet. På hemsidorna kan därmed buketter filtreras fram som passar bröllop, begravning, dop osv. Detta framförallt genom att olika antal och färger symboliserar olika saker i ”blomspråket”.

En ros via sms….

Att skicka en ros via sms innebär att ett presentkort på en ros skickas till mottagarens mobilnummer. Genom att visa upp presentkortet hos floristen kan en ros hämtas ut. Det är ett sätt att skicka – men kanske inte det mest vanliga för att skicka blommor till bröllop….

Skicka blommor till bröllop via vän

Ett enkelt och prisvärt sätt att skicka blommor till bröllop är att be en vän ta med sig buketten till festen. Till stor sannolikhet ska vännen ändå köpa en fin bukett och kan då köpa en från dig på samma gång. Det kräver däremot lite planering och att du känner någon som ska till festen.

Kreativt – Skicka blommor efter bröllopet…

Eftersom väldigt många tar med sig blommor till bröllopet kommer bröllopsparet ha mängder av fina buketter i hemmet ett tag efter den stora festen. Men det handlar primärt om snittblommor som därmed slängs bort efter en dryg vecka.

Ett kreativt sätt är därmed att inte skicka blommor till bröllop – utan till tiden efter. En present som lever längre och som exempelvis kan innebära att ett bud kommer med fina buketter varje fredag kommande månad. För bröllopsparet blir det även ett sätt att bli påmind om en av livets viktigaste dagar och få njuta av dem under längre tid.