Ett kort med cashback ger dig pengar tillbaka på köp

Ett kort med cashback ger dig den allra mest flexibla av alla belöningar som kreditkort har att erbjuda. De gör att du slipper samla bonuspoäng som du sedan tvingas lista ut hur du ska lösa in mot belöningar eller förmåner. Dessutom vet du redan på förhand att du faktiskt kommer ha nytta av den belöning som väntar i slutet av regnbågen. Här får du nämligen rena kronor och ören som du kan använda till precis vad du vill!

Vad är egentligen ett kort med cashback?

Ett cashbackkort är ett kreditkort som ger dig en väldigt användbar och flexibel belöning när du använder det: pengar. Precis som namnet på denna typ av kort antyder får du alltså kontanter genom att skaffa och använda ett kort med cashback. Detta är trots allt en betydligt mer användbar valuta än till exempel flygmil eller liknande. Pengarna kan du trots allt använda i princip var som helst.

Dessutom är dessa kort enklare att förstå sig på än vad många av alternativen är. Du får helt enkelt en liten summa pengar tillbaka för varje krona du spenderar med kortet. Till exempel kan du få en slant tillbaka när du har använd ditt kort i en restaurang eller vid en bensinpump.

Så mycket pengar kan du få tillbaka med ett cashbackkort

Beroende på vilket cashbackkort du väljer kan du få olika mycket pengar tillbaka på dina köp. Vissa kort med cashback ger dig ett fåtal procent tillbaka i cashback. Andra alternativ låter dig samla upp till 25 % i cashback men har då haken att du endast kan använda din belöning i någon av de butiker som är anslutna till utfärdarens nätverk.

Så fungerar det

Det hela fungerar på följande sätt:

  • Du spenderar exempelvis 600 kronor på ett restaurangbesök och betalar med kortet.
  • Ditt kort ger dig 3 % tillbaka och du har därmed tjänat 18 kronor helt utan ansträngning.

Om du vill kan du se det som att du får en liten rabatt vad du än köper med ditt kort. Det bästa är att ju mer du handlar desto mer pengar får du tillbaka. Många bäckar små gör att din cashback över tid kan bli ganska betydande för din privatekonomi.