Olika tillbehör till rakhyvlar

Ett snyggt och välansat skägg kommer inte gratis – det krävs både rakhyvlar, andra produkter och en del tid. För den intresserade finns dock en hel del produkter att hitta för just rakning, som är både praktiska, fina och lite lyxiga att ha hemma i badrumsskåpet.

Här kan du läsa mer om olika tillbehör för rakning som du antingen kan ha nytta av själv, eller varför inte ge bort i present till en riktig ”skäggnörd”?

Tillbehör till rakning

Förutom att ha ett par olika rakhyvlar på lager att sköta rakningen med, finns även andra produkter som kan förbättra resultatet för den som är intresserad av det. En riktigt bra rakspegel kan till exempel vara bra att ha för den som verkligen är mån om sitt skägg och sin rakning men även skålar, borstar och ställ kan vara roliga produkter för den som vill ta sin rakning till en ny nivå.

För fina och lite dyrare rakhyvlar är det också klokt att förvara dom i ett skyddande fodral, för att inte nöta ut dom vassa bladen i onödan.

Dofter och krämer

Förutom rakhyvlar och allt som hör därtill finns även mycket annat roligt att hitta. En väldoftande after shave, en vårdande hudkräm eller kanske en skäggolja som ger skägget en extra boozt – vad behöver du?

Att ta hand om huden som gömmer sig där under skägget är minst lika viktigt som att ta hand om just skägget så se till att använda åtminstone en återfuktande kräm efter att dina rakhyvlar har gjort sitt i ansiktet.

Be bort rakhyvlar och tillbehör i present

Känner du någon som är mån om och lägger väldigt mycket tid på sitt skägg? Då är det kanske inte så svårt att hitta en passande present heller. Snygga hyvlar finns att köpa i mängder men som sagt även en hel del fina tillbehör.

En rakborste med tillhörande skål, samt någon god doft eller kräm kan bli en fin och uppskattad present. Vill du göra det enkelt för dig finns även en hel del färdiga set att köpa, som kan innehålla till exempel följande:

  • Rakolja
  • Raktvål
  • Aftershave

Färdiga set finns i olika prisklasser – från ett par hundralappar och upp till så mycket som 2000–3000 kronor. Med andra ord finns det presenter för alla tänkbara tillfällen – både när du bara vill ge något ”för att” lika väl som när någon ska firas med buller och bång.