Klassiska parfymen Chanel no. 5

Gabrielle Bonheur Chanel, eller Coco Chanel som hon är mest känd som, var en fransk modeskapare som nått stor framgång med sina kläder och inte minst med sin Coco Chanel parfym Chanel no. 5 – en tidlös doft som många burit och älskat.

Letar du efter en parfym signerad Coco Chanel?

Coco Chanel var en av de första designers att lansera en parfym i sitt eget namn, Chanel no.5. Sedan dess har märket släppt flera klassiska och älskade varianter. Oavsett om du letar efter en riktig klassiker – eller något mer utmanande – så finns det något för alla smaker.

  • Chanel no. 5
    Coco Chanels signatur har noter av blommor och citrus och är en av världens kändaste parfymer.
  • Chanel no. 19
    Denna är döpt efter datumet hon föddes på, 19 augusti. Hon har själv burit doften som är frisk och har noter av blommor och trä.

Andra kända produkter

Chanel har även parfymer i andra kollektioner, både för kvinnor och män. Bland annat Chance, Coco Mademoiselle och Blue de CHANEL.

Chance kännetecknas av sin friska doft vilket gjort den till en populär och lättburen doft som passar för de flesta tillfällen, såväl till vardags som till fest. Den beskrivs ofta som elegant och feminin.

Coco Mademoiselle kännetecknas av sin lätta doft av bland annat apelsinblomma, ros, jasmin och vanilj. Coco Mademoiselle är även den populär och lättburen. Den är inspirerad av en ung och äventyrlig Coco Chanel.

Blue de Chanel lanserades 2010 och är en av Chanels mest populära herrparfymer. Den kännetecknas av sin sportiga karaktär med noter av cederträ, citrus och vanilj. En fräsch och sensuell doft som passar för alla tillfällen.

Lev ut din inre Coco Chanel

Coco Chanel hade en svår uppväxt men hade kraft i sig till att bli en av världens mest inflytelserika modeskapare och designers. Hennes arv lever vidare än idag, bland annat genom hennes parfymer.

En parfym ska stärka personen som bär den och bidra till ökat självförtroende, något som de flesta som har burit en riktigt god doft kan skriva under på. Det finns ett stort utbud att utforska och bära till både de små och stora stunder livet har att erbjuda. Vilken är din doft? Har du svårt att välja? Be om hjälp av återförsäljare av skönhetsprodukter.