Lär dig mer om Dermalogica

Lär dig mer om Dermalogica

Följande frågor och svar är en sammanfattning av den FAQ som presenteras hos en E-butik som säljer produkter från Dermalogica.

Innehåller produkterna parfym?

Nej, skönhetsprodukter från Dermalogica innehåller inte någon parfym, utifrån att man syftar på artificiella parfymämnen. Märket är noga med att det ska vara naturligt innehåll med långsiktig verkan. Därmed har de även uteslutit lanolin (som anses vara allergiframkallande) samt S.D alkoholer (som är uttorkande). Att produkterna har doft beror på de naturliga ämne som ingår vid produktionen.

Innehåller produkterna mineralolja?

Nej, även detta är något som man valt bort.

Passar produkter från dermalogica även för gravida personer?

Både ja och nej. Generellt rekommenderas inte att produkter med AHA-syror, A-vitamin alternativt Salicylsyra ska användas av gravida personer. Det kan alltså variera mellan olika produkter.

Vilka produktserier finns hos Dermalogica?

  • Age Smart – Produkter som ska motverka resultat av biologiskt åldrande. Ger huden mer spänst och lyster.
  • Clear Start – Utvecklad för att möta behovet hos tonåringar och dess hud som ofta har finnar och är fet.
  • Body Therapy – En hudvårdsserie som kan användas över hela kroppen.
  • Medic Clearing – Speciellt framtagen för att användas på så kallade blemmor.
  • Powerbright – Minskar pigmentfläckar och har antioxidanter som minskar hudens föråldrande
  • Ultracalming – En hudvårdsprodukt för personer med mycket känslig hud. Produkterna ger en lindrande, djupgående långvarig effekt.
  • Daylight Defense – En kraftigt fuktgivande serie med extra högt UV-skydd. En serie som skyddar och vårdar huden mot dagsljus.
  • Shave – Mjukgörande produkter som används före, under eller efter rakning.

(Samtliga dessa produkter har även Dermalogica i produktnamnet)

Hur lång tid tar det innan effekt visas?

Vid byte av hudvårdsprodukter är det viktigt att huden får tid på sig att vänja sig. Enligt hemsidan tar det mellan 2 och 8 veckor innan huden vant sig och därmed kan ta till sig den nya produkten. I vissa fall kan till och med försämrat resultat visas i början. Detta framförallt om det är stor skillnad mellan produkterna.

Vad menas med auktoriserad återförsäljare?

En auktoriserad återförsäljare säljer enbart produkter som är inköpta av generalagenter i Sverige. Det innebär därmed en säkerhet gällande kvalité eftersom de med säkerhet kommer direkt från tillverkning.

När grundades Dermalogica?

Hudvårdsmärket skapades 1986. Målet var då att skapa en hudvårdsserie per behov/hudtyp. Samma idé gäller idag även om utbudet är betydligt större idag än för 35 år sen.