Fixa snygga frisyrer med löshår

Fixa snygga frisyrer med löshår

Med hjälp av löshår kan du skapa häftiga och snygga frisyrer på ett enkelt sätt. Även om kläder och accessoarer är viktigt för att skapa en outfit så är även håret ett viktigt attribut. Dock kan alla inte få långt hår, eller så kanske man inte orkar vänta på att håret ska växa ut. Genom att använda olika typer av löshår kan du när som helst skapa ett vackert Hollywood-svall eller sätta upp en riktigt tjock hästsvans. Beroende på om du vill ha ett långt hår permanent eller endast för en kväll, finns olika typer av löshår som kan vara bra.

Olika sorters löshår

Löshår kan både tillverkas i syntetiskt material och i äkta hår. Löshår med äkta hår ser mer realistiskt ut och fungerar också bättre med värme och fukt. Har du satt i ett temporärt löshår, exempelvis clips med syntetiskt hår, kan du inte alltid platta eller locka löshåret. Att tvätta det kan också vara svårt. Om du däremot valt att sy in löshåret i ditt riktiga hår, sitter det fast mycket mer permanent. Du kan tvätta löshåret med ditt vanliga hår i duschen och dessutom använda hårfön och olika värmeverktyg för att styla håret. Några vanliga metoder att sätta in löshår är bland annat:

  • Clip-on
  • Tejp
  • Microringar
  • Hårträns som sys in

Vilket alternativ som passar dig bäst beror hur din vardag ser ut. Kanske är du en person som tränar mycket eller som ofta använder huvudbonad? Sådant sliter mer på löshår och då kan det vara viktigt att välja det löshår som har högst kvalitet.

Vårda ditt löshår på rätt sätt

Ett löshår som är tillverkat av riktigt hår måste också skötas om ordentligt. Förutom att det måste tvättas är det därtill viktigt att du använder anpassade produkter för just löshår. Vanligtvis innehåller den här typen av specialanpassade produkter mer fuktåtergivning. Eftersom löshåret inte växer ut från en hårsäck saknar det även ett sätt att bli återfuktat.