Alternativen för skärmbyte på iPhone

Repor, sprickor eller okänslig touch? Det finns många anledningar till att man kan behöva genomföra ett skärmbyte på sin iPhone, och nästan lika många alternativ för att få det gjort. Vissa föredrar att lämna in sin telefon medan andra föredrar att genomföra reparationer av olika slag på egen hand. Vilket passar bäst för dig?

Skärmbyte på iPhone i Applebutik

För vissa är det viktigt med originaldelar vid reparation och då är det enda alternativet att lämna in sin iPhone i en Applebutik eller hos en Apple-auktoriserad mobilreparatör. Har man garanti kvar på sin iPhone, och vill behålla den så är det här också det enda alternativet. Har man däremot tappat sin telefon i marken så illa att den fått yttre skador så gäller oftast inte garantin ändå. Givetvis kan man välja en Applebutik vid skärmbytet även om man inte har garanti och om man ändå känner att man vill ha originaldelar.

Byta skärm hos mobilverkstad

Det finns många mobilverkstäder och reparatörer som tar sig an dom flesta typer av telefoner, vare sig det gäller skrämbyte eller något annat. Att lämna in en iPhone hos en sådan är sällan några problem men här kan det vara bra att veta att dom inte använder sig av Apples originaldelar. Det är egentligen den stora skillnaden, samt att det ofta går lite fortare och blir lite billigare. Resultatet blir däremot inte sämre.

Genomföra skrämbytet själv

Ett tredje alternativ för skärmbyte på iPhone är att göra det själv. Reservdelar finns att köpa på nätet, både billigt och dyrt, och det finns mängder av videos och guider där man enkelt kan följa med steg för steg.

Bra att tänka på är att det säkerligen ser lättare ut när någon annan gör det – personen som spelat in videon kan ha gjort samma procedur många gånger tidigare. Med det sagt kan det vara bra att tänka till – givetvis kan man genomföra ett skärmbyte på sin iPhone själv men det kan faktiskt vara klokt att skicka iväg eller lämna in den.

Har du ändå bestämt dig för att genomföra ett skärmbyte på din iPhone själv så tänk på följande:

  • Välj reservdelar av bra kvalitet
  • Läs på och kolla flera guider
  • Håll till på en bra arbetsyta med bra belysning under bytet
  • Ha tålamod!