Med plugin till WooCommerce skapas fraktordrar till Transmar

De E-handlare som använder WooCommerce kan med en enkel applikation automatiskt skapa fraktordrar till Transmar. Det som krävs är ett plugin som installeras samt att ett abonnemang på orderkoppling hos Unifaun finns.

  • Hur installeras och aktiveras orderkoppling?
  • Hur fungerar orderkoppling?
  • Vad kostar det?

Installering, Aktivering och API-nyckel

Första steget är att ladda hem samt installera WooPacsoft Unifaun. Det är helt gratis och hittas enklast via WordPress under ”Plugin”. Andra steget är att beställa tjänsten orderkoppling. Detta så att en koppling kan skapas från WooCommerce till Unifaun. Det är alltså en tilläggstjänst hos Unifaun som inte ingår i ordinarie paket. Vid en beställning ges tillgång till en API-nyckel. Den används i detta plugin för att därmed skapa den automatiska kopplingen.

API-nyckel är ett slags lösenord som ger tillåtelse för externa källor att läsa information. Det innebär därmed att Unifaun kan läsa information från WooCommerce – men inte att WooCommerce kan läsa information hos Unifaun.

Hur fungerar orderkoppling mellan WooCommerce och Transmar?

Orderkopplingen som skapas sker mellan WooCommerce och Unifaun. När informationen når Unifaun används däremot denna information för att direkt skapa en fraktsedel till Transmar. Detta betyder därmed att när en kund lagt en order så skapas direkt en fraktsedel till Transmar i Unifauns system. Företagaren loggar sedan in hos Unifaun och skriver ut de fraktsedlar som förväntas användas.

Tidsbesparande och säkert – Prisvärt?

Att beställa denna koppling har flera fördelar. Främst ligger fördelen i den minskade tid som behöver läggas på administrationen av logistikordrar. Eftersom det går att välja mellan flera olika inställningar kan exakt rätt logistikorder vara klar för utskrift bara några sekunder efter att kunden lagt en order.

Exempelvis går det att ange om alla produkter ska skickas i samma paket eller om vissa ska skickas i separata paket. Dessutom kan avisering väljas vilket gör att kunden får ett sms/mail inför att paketet ska levereras. Detta är något som blivit mycket vanligt och som innebär att kunden får tydlig information om när de förväntas få sitt paket.

Vad kostar det?

Startavgiften är 2500 kr exklusive moms. Därutöver betalas en årlig avgift på 2000 kr exklusive moms. Är det värt det?

Företagare, som har WooCommerce, kan enkelt avgöra om denna orderkoppling är värd dess kostnad. Detta genom att se på hur mycket tid som läggs på att skapa fraktodrar till Transmar och sedan ställa det mot den kostnad som denna integrering kostar per år.