Femiflor – Mot illaluktande flytningar

Som kvinna är det normalt och helt naturligt att kroppen producerar flytningar. Denna trögflytande konsistens är bra för dig och är din kropps sätt att försvara sig mot infektioner. Ibland kan flytningar dock vara ett tecken på att något inte står helt rätt till i underlivet och då är det bra att man vet vad som anses vara normalt och vad som kan vara tecken på att något är fel. Kom ihåg att om du är gravid eller äter p-piller så kan flytningarna ändra både lukt och färg. Även mängden kan variera.

Du bör däremot vara vaksam om dina flytningar börjar förändras radikalt. Om du luktar mer än vanligt kan det vara så att du har en infektion eller en sjukdom som behöver botas. Du kan till exempel ha drabbats av klamydia, svampinfektion i underlivet, bakteriell vaginos eller en infektion i livmodern eller äggledarna. Det är alltså viktigt att du söker hjälp hos en vårdcentral eller gynekolog om du misstänker detta.

Speciellt som ung kvinna kan det kännas besvärande att det luktar från ens underliv. Kom då ihåg att det är fullständigt naturligt att det förekommer en viss doft, det är ingenting att skämmas över. Om det ändå är så pass besvärande och något du störs av så bör du söka dig till en läkare.
Om det är så att du har en infektion eller något liknande i underlivet så behandlas du på olika sätt. Om du har en svampinfektion kan du enkelt behandla denna själv med ett receptfritt läkemedel. Har du däremot obalans i underlivet så kan det behövas något starkare, nämligen antibiotika. Vill du, och ja, det är klart du vill – få förbättrat resultat av antibiotikakuren så kan du tillföra mjölksyrabakterier. Många studier visar att dessa även fungerar i förebyggande syfte. Kom däremot ihåg att om du misstänker en allvarligare sjukdom så uppsök alltid hjälp hos en läkare!

Vad kan man göra i förebyggande syfte?

Som tidigare skrivet är det bra att ta mjölksyrabakterier. Femiflor är en produkt som tillför dessa till underlivet och passar utmärkt om du är på en antibiotikakur där chansen för ett ännu bättre resultat är god. Femiflor återställer ph-balansen i underlivet och ställer saker och ting till rätta.

Andra tips för att behålla en normal balans i underlivet är att bära underkläder i materialet bomull. Andra material kan täppa igen syresättningen till underlivet och gör att svampen trivs extra bra. Du bör även sova utan underkläder av samma orsak. Att undvika att raka könshåret kan hjälpa till då håret finns där för att skydda underlivet mot bakterier och infektioner. Försök även att tvätta underlivet med enbart ljummet vatten och strunta i tvålen. Tvätta dina sexleksaker efter varje användning.