Få bort röklukt från cigaretter – med ozon

Röklukt från cigaretter har en förmåga att sätta sig ordentligt i både väggar, möbler och textilier. Traditionell städning, rengöring och tvätt brukar dessvärre inte ta bort att lukten men det kan däremot behandlingar med ozon göra. Läs mer om att få bort röklukt från cigaretter här – hur det fungerar och var behandlingen kan göras.

Få bort röklukt med ozon

Lukt från cigaretter kan kännas motbjudande – det är en stark lukt som är svår att få bort och kan dessutom vara ett stort problem för den med allergi. Det är vanligt att försöka få bort röklukt genom städning och rengöring men eftersom lukten kan tränga in i trä och andra material är det sällan det räcker – oavsett hur mycket man städar och vädrar.

Att måla om väggar och tak i en bostad som luktar starkt av rök är också vanligt men det man gör då är att kapsla in lukten – som möjligen kan komma att ta sig igenom färgen igen i framtiden.

För att få bort röklukt kan man behöva göra en luktsanering och det kan man göra med hjälp av ozon och en ozongenerator. Det som sker när man använder en sådan är att hela det aktuella utrymmet fylls med ozon, som är en molekyl beståendes av tre syreatomer, och som har förmåga att neutralisera och ta bort starka lukter. Ozonet attackerar dom luktframkallande ämnena vilket lämnar dom helt luktfria, så man döljer inte bara lukten utan får faktiskt bort den helt och hållet.

Ozonet verkar inte bara på luften i rummet utan på väggar, tak, golv, möbler och annat och hela processen med att få bort röklukt sker dessutom automatiskt – utan att man själv behöver slita med städning och rengöring av varje liten millimeter. Man behöver heller inga andra rengöringsmedel utan ozonet gör jobbet och lämnar sedan luften och rummet väldoftande.

Var fungerar ozon?

Röklukt från cigaretter kan naturligtvis inte bara finnas i bostäder utan vart som helst när rökning skett mer eller mindre regelbundet. Det krävs oftast inte så mycket för att just röklukt ska sätta sig – speciellt inte om det finns textilier.

Att få bort röklukt med hjälp av ozon fungerar alltså inte bara i bostäder, utan även:

  • I bilar
  • I husvagnar/husbilar
  • I båtar

En ozongenerator kan användas var som helst bara det finns tillgång till ström – eftersom den behöver kopplas in i ett vägguttag, med förlängningssladd eller liknande.